Enjyu Ieyoshi Katana + NBTHK
Een authentieke Nihonto met een Mei van Enju Ieyosh uit de Edo periode met NBTHK papieren.
Verkocht!
Een authentieke Nihonto met een Mei (signatuur) van Enju Ieyoshi. De tatara waaruit de tamahagane is ontstaan waarvan deze katana is gesmeden stond in Japan in de Higo provincie en komt uit de Edo periode.
De smid Enju Ieyoshi was de laatste in de traditie van de Enju school. De Enju school komt uit de Kikuchi gebied uit de Higo provincie. De Enju school is een aftakking van de Yamashiro School met invloed vanuit Yamato.
Een handgesmede Nihonto in uitstekende conditie met een sterke uitstraling door de de brede en dikke nagasa. De Jitesu heeft door de Itama hada een aansprekende structuur. De innerlijke structuur van de Ha is zeer dynamisch. Een suguha hamon met ashi en nie overduidelijk in de Ha. De boshi is hakikake stijl, de kissaki is chu (middel). Er is volop leven in het blad met een heldere Jigane met een Nagareru. De nakago heeft twee Mekugi-Ana.De katana Suguta is Shinogi-zukuri met een lichte Tori-zori met een goede balans.
Een katana in Shirasaya met Koshirae. De Koshirae bestaat uit een ronde ijzeren tsuba met druiven design. De Menuki is een leeuw in shakudo. De Fuchi en Kashira zijn nanakoji stijl, een samurai in een boot welke is ingelegd met goud, eveneens Shakudo.
De Same op de Tsuka is van echt wit roggehuid met zijden Ito (wikkeling). De Koshirae komt eveneens uit de Edo Periode. Een zwart glanzende Roiro saya.
De shirasaya is gemaakt van ho hout.
Inclusief Oshigata. Oshigata is een tekening van het blad welke alle metallurgische activiteiten van het blad vastlegt zodat een goed beeld ontstaat van de unieke katana.
Uiteraard voorzien van NBTHK papieren welke de authenticiteit waarborgen.
- Nooit de katana met blote handen aanraken.
- Niet ademen in de richting van het blad.
- De Katana niet op de kissaki laten rusten.
- Met het aangeven van de katana niet de punt en de snede richting de aangegeven persoon wijzen.
- Met overgeven van de katana is het aan te raden om dit in de saya te doen.